Більшість електротоварів ще 10-15 років переважно продавалася у роздрібних магазинах та на ринках. Тоді було мало магазинів електрики в інтернеті, а покупці прагнули перед покупкою оглядати товари, особисто перевіряти механізми і навіть функціонал. Це дозволяло краще зрозуміти, чи підходить товар за вимогами і чи є якісним. До карантину більше 50% покупок проводилися через інтернет, а з початком пандемії та запровадженням карантинних обмежень на роботу ринків та роздрібних магазинів цей показник досяг 80-85% залежно від регіонів.


Тепер замовити електротовари в Україні онлайн воліє набагато більше людей через економію часу та зручність покупки. Глобальна діджиталізація та вимушений перехід на онлайн-покупки стали причинами, через які інтернет-магазини електрики у боротьбі за покупців стали підвищувати якість товарів, розширювати асортимент та пропонувати вигідніші умови.

Вигоди покупки в магазині електрики онлайн

Зараз багато магазинів створюють каталоги електрообладнання з максимальною деталізацією інформації про товар:

  • Фотографії.
  • Опис
  • Технічні характеристики.
  • Відгуки.

Багато магазинів додають рекомендації щодо використання або інструкції з експлуатації. Використовуючи ці дані, підібрати електротовари, які вам підійдуть набагато простіше. До того ж у кожному онлайн-магазині є менеджери та консультанти, які надають повну інформацію на запит, допомагають підібрати модель або в цілому тип обладнання.

Не обов'язково тримати в руках продукцію, щоб дізнатися, якої вона якості. В інтернеті на тематичних форумах та порталах можна знайти відгуки про неї, інформацію про виробника та майданчики, де можна замовити.

Придбання електротоварів в онлайн-магазині несе в собі інші переваги для покупців:

  • Найменше націнки на товари. Це пов'язано з тим, що фірма не орендує торгові приміщення, не наймає великий штат продавців. Найменше організаційних витрат дає можливість не збільшувати прайс.
  • Розширений асортимент. У роздрібному магазині неможливо розмістити всі товари. А ось онлайн-вітрина містить практично необмежену кількість товарних позицій.
  • Більше знижок та акційних пропозицій, ніж у роздрібних торгових точках.
  • Можливість отримати електротовари оптом у будь-якій потрібній кількості.
  • Майже всі інтернет-магазини надсилають замовлення по всіх містах України.
  • Завжди можна заздалегідь знати, чи є у наявності. До того ж багато онлайн-магазинів намагаються на власних складах підтримувати наявність асортименту. У результаті навіть рідкісні товари доставляються швидше, ніж якби ви витрачали час на їх пошук на ринку або в роздрібних магазинах.
  • Ще одна перевага інтернет-магазину електрики у можливості оплати будь-яким зручним способом — готівка, безготівковий розрахунок, переведення з електронного гаманця і навіть Google Pay.

Як вибрати магазин електрики у Києві?

У мережі інтернет досить багато варіантів онлайн-майданчиків, які торгують електротоварами. Однак не всі вони працюють чесно та реалізують хорошу продукцію. Захиститись від ризиків допоможе правильний вибір магазину електрики:

  • Звертайте увагу на багатство асортименту. Чим більший вибір товарних груп та виробників, тим довше магазин працює і тим більше має налагоджені поставки.
  • Перевірте наявність сертифікатів на сайті магазину.
  • Читайте відгуки про продавця в мережі на спеціалізованих форумах та веб-ресурсах.
  • Орієнтуйтеся на представленість відомих марок та розцінки. Якщо вони помітно вищі на ті самі товари, ніж в інших магазинах, значить компанія робить невиправдано великі націнки.

Окремі магазини працюють як офіційні дилери, пропонуючи електротовари оптом від виробника https://electrica-shop.com.ua/. Дистриб'юторські торгові майданчики дають самі пропозиції, у своїй можна знайти вигідну пропозицію з можливістю замовлення від однієї одиниці. Зверніть увагу, від кого отримуєте гарантію на товар: краще від виробника на 1 рік, ніж від магазину на 14 днів.