Кожен з нас прагне побачити те, що непідвласне людському оку, розглядати в деталях максимально віддалені об'єкти, щоб все більше й більше пізнавати навколишній світ. Для цього створені унікальні оптичні прилади, серед яких важливе місце займає підзорна труба, популярна серед мисливців, рибалок, військових та інших. При цьому сучасні варіанти оснащені особливими функціями, завдяки яким можна розглядати об'єкти навіть при відсутності освітлення або його недостатності.


Для чого потрібна підзорна труба

Цей прилад має широке застосування і вважається універсальним. Ринок оптичної продукції пропонує різні варіації підзорних труб, тому слід визначитися, для яких потреб необхідний прилад. В першу чергу його використовують в таких сферах, як:

  • військова справа;
  • мисливство;
  • морська справа;
  • подорожі, туризм;
  • польові дослідження;
  • астрономічні дослідження;
  • спортивні змагання;
  • дослідження місцевості, ландшафтів тощо.

При цьому слід окремо виділити підзорну трубу для астрономічних досліджень та зорових. На що звернути увагу при виборі підзорної труби

Ринок оптичної продукції пропонує прилади, потужність та функції яких в рази перевершують підзорні труби попередніх поколінь. І головними перевагами є:

  1. Компактність і невелика маса: забезпечує зручність в експлуатації та мінімізацію фізичних навантажень.
  2. Наповнення внутрішньої порожнини приладу сухим газом для уникнення ефекту роси, що призводить до утворення корозії, зниження якості зображення та поломки інструменту.
  3. Герметичність і водонепроникність корпусу - матеріалом виготовлення хорошого дальнозора є композитний склад або особливий сплав, що має антиударні, антикорозійні властивості. Ступінь герметичності дозволяє працювати з приладом на водяному середовищі та в дощову погоду.
  4. Важлива складова, якою повинна володіти підзорна труба - якісна оптика, скла якої виготовлені з чистого матеріалу без плям і аберацій. Діаметр об'єктива впливає на габарити, вагу, і, звичайно ж, вартість оптичного інструменту.
  5. Ступінь масштабування може варіюватися і тут вибір повинен ґрунтуватися на конкретних завданнях, які слід вирішити за допомогою підзорної труби.

Перераховані та інші характеристики повинні стати інструкцією для тих, хто робить вибір. Наприклад, для любительського користування підійде підзорна труба з невеликим діаметром об'єктива та масштабуванням. Початківці військові та мисливці можуть ефективно використовувати компактні моделі з середнім типом збільшення. Щодо професіоналів, то вони вже віддають перевагу приладам з потужною оптикою, великим діаметром об'єктива та високим ступенем масштабування.

Вибір відповідного варіанта вимагає серйозного підходу, оскільки існує маса різних модифікацій для різних сфер застосування. Щоб не помилитися, слід звернутися до професіоналів, якими є консультанти інтернет-магазину "Профоптика". Спеціалісти готові надати повну інформацію про всі моделі підзорних труб та оформити замовлення за кілька хвилин.