Якщо вас цікавить корейська косметика Україна стала однією з перших країн, чиї покупці швидко оцінили її переваги та якість, а косметички українок швидко поповнилися кремами, патчами, тканинними масками та іншими засобами.


Чи підходить корейська косметика для європейської шкіри?

Головні відмінності європейської шкіри від азіатської - це кількість пігменту меланіну. В азіатській шкірі його вміст набагато більший. При цьому різниця не тільки в кількості, а й у відтінку пігменту, що зумовлено кольором хімічної сполуки хромофора. У європейської раси гемоглобін і оксигемоглобін превалюють у кольорі хромофора, тим самим надаючи шкірі рожевого відтінку. Своєю чергою, азіатська шкіра багата на хромофор каротиноїдом, що надає їй жовто-помаранчевого відтінку. Ось чому в корейських тональних засобах міститься набагато більше фарбувальних пігментів, що не завжди адекватно для європейського типу шкіри через ризик закупорити пори, що може призвести до запальних реакцій і висипань.

Крім кольору шкіри, є також відмінності і в її будові. Європейська шкіра тонша, тоді як азіатська має більш щільну структуру. Популярне захоплення корейськими кислотними і відбілювальними засобами нерідко призводить шкіру європейців до витончення, підвищеного виділення шкірного сала і пересушування. Висновок: не варто сліпо довіряти трендам на догоду моді. Куди правильніше і безпечніше підібрати індивідуальний догляд, який гарантовано принесе вашій шкірі результат, здоров'я і красу.

бираючи косметичні засоби, потрібно враховувати індивідуальну переносимість компонентів, а також відчутну різницю в європейській та азіатській культурах догляду за собою. Азіатські бренди приділяють особливу увагу очищенню. Як правило, його проводять у два-три етапи. Це зумовлено частково тим, що шкіра в азіатських дівчат більш щільна, пориста і схильна до жирності. Через це корейські засоби більш концентровані, ніж продукція європейських виробників.

Ще одна суттєва відмінність у тому, що азіатські жінки всіма способами прагнуть відбілити шкіру. По-перше, це обумовлено стандартами краси, по-друге, шкіра східних жінок дійсно більше схильна до утворення пігментації. Як нескладно здогадатися, у європейців такого завдання не стоїть.

Що входить до складу корейських б'юті-засобів?

Корейська косметика славиться незвичайними інгредієнтами. Так, фільтрат секрету равлика використовується в багатьох антивікових продуктах. Вулканічний попіл і бджолина отрута - у засобах для поліпшення кольору обличчя, а осляче молоко додають у живильні та зволожувальні креми. В очищувальних засобах можна зустріти компоненти, що виробляють чистий кисень і проникають глибоко в пори.

Які основні рекомендації щодо догляду за європейською шкірою?

Досить дотримуватися простих рекомендацій:

  • Головне - пам'ятати, що європейська шкіра особливо потребує захисту від ультрафіолетового випромінювання.
  • Важливо використовувати антиоксидантні сироватки не тільки для відновлення після сонця, а й як захист від забруднень навколишнього середовища.
  • У зимовий період часу потрібно додавати в догляд засоби з емолентами, що дасть змогу уникнути пошкодження шкіри холодним повітрям.
  • Не варто забувати про регулярне очищення і зволоження. У домашніх умовах можна використовувати гелі або пінки для вмивання, періодично додаючи в щоденний ритуал засоби з кислотами. За призначенням лікаря-косметолога можна час від часу робити професійну чистку, курс пілінгів, а також біоревіталізацію і мезотерапію для оптимального зволоження шкіри.

У корейців підхід до догляду за шкірою має свої особливості. Однак сказати, що він кращий чи гірший за європейський, не можна. Зокрема, у них є сенс повчитися тому, як вони ще з юності починають займатися профілактикою старіння, проводячи різноманітні домашні та салонні процедури. Корейці насамперед роблять акцент на здоров'ї шкіри, змалку захищаючи її від згубного впливу сонячних променів, регулярно доглядаючи і не забуваючи про зволоження.