При виборі шкарпеток, крім їхнього дизайну, важливим є матеріал, з якого вони зроблені. У цій статті поговоримо про найбільш відомі матеріали для виготовлення шкарпеток та на що звертати увагу при їх виборі.  


Бавовняні

Бавовна відома своїми неперевершеними властивостями. Шкарпетки з бавовни мають чудові якості, що містять у собі зносостійкість, гігієнічність та зручність. Щоб шкарпетки з бавовни тримали свою форму і не розтягувалися в процесі носіння, до їхнього складу додають невелику кількість еластану. Шкарпетки, виготовлені з бавовни, можна прати в пральній машині.

Шкарпетки з вовни

Теплі шкарпетки з вовни чудово зігрівають ноги та тримають тепло. Крім того, вони чинять профілактичну дію в разі застуди, а також протизапальну та знеболювальну дію. Шкарпетки з натуральної вовни прискорюють процес одужання, знижують набряклість ніг, активізують роботу м'язів. Але прати їх краще ручним способом.

Бамбукові

Бамбукове волокно з'явилося у світі текстилю не так давно, але встигло скласти хорошу конкуренцію багатьом популярним тканинам. Бамбук відразу привернув увагу багатьох виробників своїми неперевершеними властивостями, умінням зберігати тепло і пропускати повітря.  

Шкарпетки з бамбукової тканини дуже м'які та приємні на дотик. Крім цього, бамбукова тканина – гігієнічний матеріал. Бамбукове волокно має природні антибактеріальні властивості, тому ефективно захищає від бактерій. Це особливо важливо для шкарпеток.

Махрові

Холодною зимою так хочеться прийти додому та зануритися в атмосферу затишку. Допоможуть вам у цьому прикольні махрові шкарпетки. Махрова тканина надзвичайно м'яка та приємна на дотик. У порівнянні з іншими теплими матеріалами, вона довго не втрачає своїх первісних властивостей і є досить зносостійкою. Махрові шкарпетки дуже зручні для тих, чиї ноги постійно мерзнуть. 

Як вибрати шкарпетки

Вибір шкарпеток, такої простої, на перший погляд, речі, може завдати чимало клопоту. Красиві шкарпетки з веселим дизайном для деяких виробників є чудовим маркетинговим ходом. Якщо вам сподобалася якась модель шкарпеток, для початку оцініть якість пошиття та самої тканини. 

Тільки якісні шкарпетки з веселим дизайном здатні поліпшити настрій. Тканина має бути натуральна, тоді ваші ноги перебуватимуть у комфорті.

Як доглядати

Багато моделей прикольних шкарпеток вимагають особливого догляду. Деякі шкарпетки заборонено прати в пральній машині, оскільки малюнок або принт можуть зіпсуватися. Не полінуйтеся витратити кілька хвилин на ручне прання. Тоді ваші шкарпетки служитимуть довше та щоразу підніматимуть настрій.

Джерело: intelligent-organism.com