Усі фахівці сьогодні стверджують, що на ринку представлено настільки широкий асортимент електричної теплої підлоги, що ви можете підібрати систему під будь-яке приміщення. Більш того, деякі види можуть встановлюватися і на відкритих майданчиках чи на покрівлі будинку. Головне ознайомитися з усіма можливостями і характеристиками системи на https://teploman.com.ua/teplapidloga/. І завчасно потурбуватися про вибір нагрівального мату або кабелю, який підходить для вашого випадку.


Існують кімнати, де електрична тепла підлога створить додатковий комфорт і затишок. Але також у будинках і квартирах є приміщення, де без такої системи нагрівання повітря не обійтись. Давайте детальніше розберемо, де точно потрібно встановити нагрівальні мати або кабель у стяжку.

Електрична тепла підлога у ванній кімнаті

Уявіть собі, що ви прийняли гарячу ванну або теплий душ восени чи взимку. І потім стали босоніж на холодну керамічну плитку. Саме це підлогове покриття найчастіше встановлюється у ванній кімнаті. Уникнути цього дискомфорту можна, встановивши нагрівальні мати. Вони монтуються у плитковий клей і швидко нагрівають підлогове покриття.

Окрім того, така система має і інші переваги:

  • ванна кімната швидше висихатиме від конденсату, який часто накопичується на стінах і може призвести до появи грибку;
  • речі, які сохнуть у ванній кімнаті, наприклад рушники, ставатимуть сухішими набагато швидше;

Головне дотримуватися усіх правил безпеки: забезпечити надійну ізоляцію теплої підлоги і довірити монтаж досвідченим професіоналам.

Чи потрібна тепла підлога на балконі

Все рідше балкони сьогодні використовуються як склад для непотрібних речей. Більшість людей надають перевагу облаштувати це приміщення і отримати таким чином додатковий простір для роботи чи відпочинку. При цьому балкон залишається однією з найхолодніших кімнат будинку або квартири. Особливо, якщо як у більшості випадків там відсутнє центральне опалення.

Балкон доволі компактний, і підлогове покриття там нагрівається швидко.


Чи безпечна тепла підлога в дитячій кімнаті?

Перші кілька років діти обожнюють грати просто на підлозі. Більш того, малюки вчаться повзати і ходити. І краще робити це не на холодному підлоговому покритті.

Тривалий час молоді батьки вважали теплу підлогу в дитячій кімнаті небезпечною. Але сьогодні приводів для занепокоєння немає. Особливо, якщо ви встановлюєте нагрівальні кабелі у бетонну стяжку. Вони будуть знаходитися настільки глибоко, що не спричинить ніяких проблем, навіть під час перепадів напруги в електромережі.

А ваші діти зможуть комфортно бігати босоніж по підлозі, гратися на ній годинами тощо.

Доцільність теплої підлоги на кухні

Кухня вважається ще однією доволі холодною кімнатою з високим рівнем вологості. Окрім того, тут також часто встановлюють керамічну плитку. Тому тепла підлога буде максимально доречною.

Головне встановлювати систему, уникаючи місць, де в подальшому будуть розташовуватися важкі меблі або габаритна побутова техніка.