Красиво виглядає здорове і доглянуте волосся. Це справжня прикраса, дана людині природою. Але, на жаль, блискучу гриву мають далеко не всі. Сьогодні поширені проблеми шкіри голови та переріз кінчиків. Одним зі способів боротьби з такими недоліками є натуральна косметика для волосся. Для того, щоб перемогти недугу, слід знати про причини ламкості.

Що призводить до перетину волосся?

Якщо людина зіткнулася з такою проблемою як ламкість волосся – причини для цього можуть бути зовсім різні. Наприклад, неправильне харчування. Раціон має бути повноцінним, багатим на необхідну кількість вітамінів та мікроелементів. Їх можна отримувати з різними продуктами: фруктами, овочами, рибою тощо. Можна також приймати спеціальні аптечні вітаміни.

Існує така проблема, як природний перетин. Це означає, що волосся ламається, досягає певної довжини (понад 30 см). Необхідні речовини не надходять до кінчиків, тому відбувається перетин. Причинами ламкості можуть бути різні захворювання шкіри голови, волосся, організму.

Переріз викликають механічний та термічний вплив на локони. Довгий вплив прямих сонячних променів, а також дуже холодного повітря згубно впливають на волосся. Агресивного впливу варто уникати, наприклад, взимку носити шапку, а влітку намагатися перебувати в тіні або вдягати головний убір. Також необхідно відзначити згубний вплив на структуру волосся регулярного використання фена, прасок, плівок, фарбування та хімічної завивки. Навіть невідповідний гребінець для волосся є однією з причин ламкості. Краще, щоб гребінь був із натуральних матеріалів, з великими рідкими зубцями. Розчісуватися потрібно акуратно, не поспішаючи, починаючи від кінчиків. Обов'язково робити це потрібно, коли волосся сухе.

Способи боротьби з перетином волосся

Як же боротися із перетином? По-перше, необхідно прибрати уражені кінчики. Для цього слід звернутися до перукаря. Гарячими ножицями майстер запаює кінчики волосся. Робити цю процедуру потрібно регулярно (приблизно кожні 6 тижнів).

По-друге, необхідно займатися підживленням пасм. У цьому вся допоможе косметика, приготовлена в домашніх умовах. Можна регулярно наносити на кінчики олію проти перерізу волосся від марки Olaplex, робити маску на кефірі чи пивну. Дуже корисними для волосся є реп'яхова, кокосова, оливкова, мигдальна та інші. Олія використовується перед миттям голови. Також корисна маска проти перерізу кінчиків волосся на основі меду, яєць, коньяку, різних натуральних олій. Засіб наносять на волосся, загортають плівкою та тримають близько 20 хв.

Волосся – це цінність для кожної людини. Потрібно дбайливо і з любов'ю до них ставитись. У разі виникнення проблем із волоссям, не варто тягнути час. Потрібно відразу ж починати займатися їх лікуванням та профілактикою проблем.